Buba Koreli ukrao autorski rad i to svetski hit pa mu skinuta pesma sa jutjuba!

Pesma Amara Hodžića, poznatijeg kao Buba Koreli „Gluh i nijem“, skinuta je sa Jutjuba zbog plagiranja! On je za svoj singl, koji je objavio na proleće ove godine, uzeo muziku svetskog hita „Roses“ (Imanbeck Remix), koji je objavio Saint JHN, a koji je u prethodnom periodu bio na prvom mestu na svetskim top-istama.

Buba Koreli i Jala Brat/Foto: Printscreen Instagram

Nije prvi put da se sarajevski reper i njegov prijatelj Jala Brat nađu na udaru zbog nepoštovanja tuđih autorskih prava. Buba je verno plagirao ovu pesmu, pa čak u njoj pominje više puta „ruže“, kao što se to spominje i u originalu. Inače, originalnu verziju je pre godinu dana objavio reper Saint JHN, ali Koreli u opisu na Jutjubu to nije naveo. Bez problema je potpisao sebe kao autora i doveo u zabludu svoje fanove.

Ali, s obzirom na to da je strana verzija numere veliki svetski hit, nije dugo trebalo da neko primeti da je „Gluh i nijem“ plagijat i da ga prijave.

Podsetimo, Buba i Džala su se i ranije posluživali tuđim radom, pa su pesme koje su uradili za Maju Berović takođe skinute sa Jutjuba. Reč je o hitovima „Balmain“, „Sama“ i „Vip“, a za koje je dala oko 30.000 evra. Pravi autori tih kompozicija podneli su tužbe Jutjubu zbog krađe autorskih prava i dok Buba i Džala ne dokažu da su oni napisali pesme, biće zabranjeno njihovo emitovanje na toj platformi. 

Izvor: Alo

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar