Goga Sekulić: TATA NIJE BIO ZA TO DA BUDEM PEVAČICA!

Goga Sekulić pristala je da ispriča svoju životnu priču! Kako kaže, uglavnom se seća lepih trenutaka jer potiče iz stabilne porodice u kojoj su ona i sestra bile centar sveta roditeljima, ali i bakama i dekama.

IZ DETINJSTVA NOSIM LEPE USPOMENE

 • Tokom detinjstva pamtim samo vesele i srećne dane. Bilo je to neko bezbrižno vreme kad nam je svima bilo lepo.

I SESTRA I JA SMO ROĐENE U PLJEVLJIMA, ALI JOŠ KAO BEBE DONETE SMO U BEOGRAD

 • Bogu hvala, sa roditeljima, bakama i dekama provele smo prelepo detinjstvo. Detinjstvo u pravom smislu te reči, zaista ne postoji ništa ružno čega se seć Ja sam mlađe dete, ali sestra je starija samo godinu i po dana, pa smo se mahom zajedno igrale i uživale.

IŠLA SAM U DRAMSKU ŠKOLU, NAJPRE ME JE GLUMA ZANIMALA

 • Kao klinku više me je zanimala gluma, pa sam išla u dramsku školu, međutim, odjednom su se pojavila neka pevačka takmičenja, došlo je bukvalno do ekspanzije tih takmičenja, pa sam i sama prešla u pevačke vode.

BILA SAM NEMIRNO DETE

 • Kao mala bila sam nestašna, a moja sestra mirna, sve ono, što se kaže, po PS! Kako su je roditelji usmeravali, takva je i bila, a ja sam bila nemirna. Dosta sam se svađala sa dečacima u osnovnoj školi, večito sam morala da budem glavna. (smeh) Po potrebi sam se i tukla! Nema sa mnom zezanja.

MOJI NISU BILI NIKAD SIROMAŠNI!

 • Da me neko ne shvati pogrešno, ali zaista, ne pamtimda su moji imali finansijske probleme. Mi smo zaista lepo ž Moj tata je dosta radio i bili smo uvek na relaciji Beograd-Nemačka-Češka-Švajcarska… Mama takođe, tako da smo sestra i ja uvek imale sve!

SESTRA MI SE BAVILA SPORTOM

 • Moja sestra je bila prvakinja kik-boksa ubivšoj Jugoslaviji, igrala je rukomet i kik-boks, dakle, potpuno su nam se interesovanja razlikovala. Mene je zanimala gluma, pevanje, folklor. Bila sam okrenuta umetničkim aktivnostima.

U MOJE VREME POSTOJALE SU SAMO SIMPATIJE

 • U vreme kad sam ja išla u školu, postojale su neke simpatije, kao neko ti se sviđa, pa ga ti juriš, pa on tebe juri. Ali, to se kod mene desilo kasnije, mnogo, mnogo kasnije. Ma kakvi, moji roditelji su strogi, nismo sestra i ja smele ni da razmišljamo o tome. I dan-danas je tako! Šta god izađe u novinama, tata me pita Šta je ovo? Kako ovo ovako?(smeh)

PRVOG MOMKA SAM IMALA POSLE SREDNJE

 • Verovali ili ne, baš dečka i ozbiljnu priču imala sam tek sa 20 godina. Iskreno, imala sam pre toga neke simpatije, ali da kažem da imam dečka, do toga je došlo tek kada sam napunila 20. Mi smo patrijarhalna porodica, moj tata je Crnogorac, tako da nije smelo da se mrdne.

TATA MI JE PRAVIO PROBLEM OKO KARIJERE

 • Kada sam rešila da se bavim pevanjem, imala sam veliki problem sa tatom, on nije bio za to. Međutim, moj deda se umešao i insistirao da me pusti. Babe i dede su bile uz mene, a tata je baš bio strog. On je dugo bio u tim vodama, radio je u republičkoj zajednici i organizovao je razne manifestacije, kako muzičke, tako i dramske i prosto je znao kako to funkcioniše i šta se tamo sve deš Dugo je bio protiv toga, ali kada sam završila školu i upisala fakultet, ja sam mu rekla: Pa jesam li vas ispoštovala sad? Nisam vas obrukala, sve sam odradila kako ste očekivali, prema tome, pustite me da radim to što volim!I tako je sve počelo…

POČELA SAM KAO POPULARNA AMATERKA

 • Sredinom devedesetih počela sam da radim po klubovima kao popularna amaterka. A kao klinka sam, išla na takmičenja, a prvi album Ljubavnica izdala sam 2000. Za City records

POPULARNOST MI SE DESILA PREKO NOĆI

 • Meni se sve desilo preko noć Zaista sam imala sreće, kao prvi album, nova sam, a odmah sam ubola nekoliko hitova. Preko noći se znalo za mene. U to vreme bilo je mnogo teže, bile su tu ozbiljne zvezde, danas je ipak drugačije. Ako imaš dobar PR tim i mogućnosti za dobre saradnike, menadžere, marketing… Brže nekako ide… A u to vreme zaista je bilo teško da se čuje za tebe pored tih velikih imena. Kod mene je išlo spontano, odmah sam, znala šta želim, koje saradnike hoću. Odmah sam otišla kodMarine i FutePere Stokanovića, zatim, radila sam sa grupom ZanaMiligramDejan Milićević mi je radio spotove koji je bio i ostao najjači, ali u to vreme radio je samo Cecu čini mi se…

CECINE PESME SU MI NAJVIŠE LEŽALE

 • U to vreme kada sam počinjala, volela sam i Cecu, i Brenu, i Draganu… Međutim, najviše su mi ležale Cecine pesme zbog boje glasa. Imam promukao glas poput nje. Recimo, na takmičenjima, uvek bih pobeđivala sa Cecinom pesm Kad njenu pesmu izaberem, to je to – pobeda!

NIKAD NISAM IMALA NEPRIJATNOSTI

 • U vreme kad sam ja počinjala bilo je i pijanih i nadrogiranih, ali sam ja imala sreć Gledala sam da ne ulazim u te priče ni sa kim. Kad sam izdala prvi album, desetak popularnih pevača radilo je s jednim menadžerom u Nemačkoj i meni je bila čast da radim sa tim kolegama. To su bile baš velike zvezde.

NAJLUĐE NASTUPE PAMTIM SA DAROM BUBAMAROM

 • Dara i ja se i danas smejemo našim zajedničkim nastupima. Ona je tada imala nekoliko albuma iako je starija samo godinu dana. Uveliko je radila i sećam se, kad sam prvi put išla za Švicu, Dara je mojima rekla kad su me pratili: Nemojte da brinete, čuvaću Gogu, ona ide sa mnom…Dobro smo se i zezale i provodile. A kad imaš dobar tim menadžera, niko nije mogao da nam priđ Dođeš, dočekaju te, iz hotela ideš na binu, odradiš dva bloka i ćao! Ujutru imaš avion… Niti sam ja pila, niti sam bila problematična… Nisam se ponašala slobodnije, pa me niko nije ni smarao. Jedino ako neko naruči pesmu, ja sam u fazonu ako je znam, otpevaću je, ne mora ni bakšiš… Ali ako ne znam, možda se desi da se neko naljuti… Eto takve stvari, čiste gluposti!

MOJ PRVI ALBUM PLATIO JE TATA

 • U mojoj porodiciodmalena su nas učili da radimo i da sami stavaramo. Tata mi je platio prvi album, a posle sam sve sama finansirala. Imala sam sve što je bilo potrebno. Neke devojke su možda morale da idu s nekim momcima zbog novca. Bogu hvala, moja sestra i ja smo imale sve što je neophodno. Bile smo lepo obučene, išle na rođendane, putovale…

NE BIH DA SE SEĆAM LOŠIH TRENUTAKA!

 • Pre deset godina imala sam jedan težak period, ali ne bih toga da se seć Svi znaju da više ne pričam na tu temu. Prosto, ne želim da pričam o prošlosti, zanimaju me samo sadašnjost i budućnost. Svi smo u životu imali teške trenutke, ali ja sam veliki vernik i veliki borac. Ako nekom nisam pomogla, nisam ni odmogla!

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar