NAJTRAŽENIJA PROCEDURA JE KOREKCIJA USANA! Irena i Milena objašnjavaju proceduru korekcije i na koji način bi trebalo da birate doktora

Hijaluronski fileri koriste se za umanjenje znakova starenja, bora i vraćanje mladalačkog sjaja licu. U razgovoru sa Irenom Stevanović i Milenom Pavlović saznali smo da je najčešće  tražena procedura korekcija usana. Takođe, one su nam otkrile da se u poslednje vreme sve više pacijenata odlučuje za „full face“. To je korekcija kombinacijom hijaluronskih filera i botoxa.
Foto: Milena Pavlović
Irena i Milena su doktorke stomatologije i sertifikovane su za izvođenje estetske i antiage medicine. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva i rada sa pacijentima, prenele su svoje iskustvo i na koji način bi trebalo postupiti u datoj situaciji.

,,UBRIZGAVANJE FILERA NIJE SKROZ BEZBOLNA METODA“ IRENA STEVANOVIĆ

Foto: Prinstcreen Instagram

– Ubrizgavanje filera nije potpuno bezbolna metoda, ali na našem tržištu dostupni su fileri koji u sebi sadrže anestetik te proceduru čine manje bolnom. Ove procedure smeju da izvode iskljucivo edukovani lekari i stomatolozi. Nakon završenog Stomatološkog fakulteta kao i nakon završenog Medicinskog fakulteta, niste edukovani za obavljanje ovih procedura. Potrebne su dodatne edukacije kao i konstantno usavršavanje i učenje kako biste mogli da se bavite ovim poslom- objasnila je Irena.

Foto: Irena Stevanović
S obzirom na to da je prošlu godinu obležio niz interevncija od strane nestručnih lica zbog čega su određeni pacijenti nepovoljno prošli, svi smo u saglasnosti da bi devojke trebalo da pre nego što odu na intervenciju provere na sajtovima Lekarske i Stomatološke komore da li doktor ima licencu, dozvolu za rad.
Foto: Printscreen Instagram

 

,,DEVOJKE PREVIŠE VERUJU DRUŠTVENIM MREŽAMA“ MILENA PAVLOVIĆ

-Mislim da devojke previše veruju društvenim mrežama i gledaju fotošipirane slike. Borba protiv nadrilekarstva traje. Bilo je vreme da se stane tome na put. Na osnovu mog mišljenja stručnjak u našoj branši je onaj koji ima znanje i iskustvo, koji se stalno usavršava i edukuje kako bi svojim pacijentima pružio najbolje. Stručnjak prepoznaje i blagovremeno rešava problem- objasnila je Milena.
Foto: Milena Pavlović
Nakon intervencije pacijent mora povesti računa i ne sme dirati tretirano mesto.
-Pacijent takođe ne bi trebalo da trenira 24-48h, da konzumira alkohol, posećuje saunu. Pojava modrica i otoka je uobičajena pojava i to ne spada u komplikacije. Kao i u svakom poslu i ovde su moguce komplikacije kao sto su okluzija krvnog suda, čvoroci, granulomi, ali je bitno da ih doktor prepozna i da ih reši- ističe Irena.
Foto: Irena Stevanović

 

Milena  je precizirala da su najčešće nus pojave crvenilo, koje prodje kroz par sati, otok, koji prolazi kroz par dana, i modrice, koje prolaze kroz 7-10 dana, kaže ona.
Foto: Milena Pavlović
Inače hijaluronski fileri su gelovi koji se sastoje od hijalurosnske kiseline i koriste se za nadokmadu volumena, umanjenje znakova starenja, ublažavanje bora kao i za korekciju usana.