Nova PREMIJERA na „Dorćolu“! Filip Gajić režira cara Edipa, a deo ekipe je i jedan poznati muzičar!

U „Dorćolkom“ pozorištu na sceni Kosmodrom večeras će premijerno biti izveden komad „Car Edip“ Sofokla u režiji Filipa Gajića.  Publika će na sceni moći da vidi mlade i darovite glumce i jedan od najznačajnijih komada u istoriji svetske dramaturgije. Radnja je smeštena u današnjicu, u njujorško podzemlje. Edip je na čelu familije koja je na čelu građevinske mafije. Gazi svoj put i bežeći od zadate mu sudbine, sve bliže joj prilazi. Na početku ubija svog oca, reši nerešivu zagonetku koju mu postavlja Sfinga, on kaže: „Čovek.“

Filip Gajić-Foto:Printscreen YT

U priči o čoveku, toj nesrećnoj sorti, on će oženiti svoju majku i s njom dobiće decu. U centru svetske prestonice vlada kuga, a narod će biti izlečen kada se uhvati i kazni ubica. U detektivskoj istrazi, Edip neće kao Hamlet pronaći krivicu u drugima, on će je pronaći u sebi samom. Na jedan način ovu priču koristio je Frojd, na drugi Pazolini, mi na svoj način. Uzbudljiva i žestoka predstava o tragičnoj sudbini sveta koja se ponavlja hiljadama godina u generacijama koje su bile, koje jesu i koje će biti.

Glavne uloge igraju Stevan Šerbedžija, Ivona Momirović, Danilo Klinčar, Jovana Krstić, Željko Stefanović, Strahinja Padežanin, Džo Nikolas, Matija Ristić, Dragan Stefanović i Predrag Todorovi, a specijalni gost u predstavi je Boško Ćirković Škabo. Reprize su zakazane za 7, 8. i 28. maj.

Izvor: Kurir

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar