OPTEREĆENOST DRUŠTVA DEPILACIJOM JE POKRETAČ IZLOŽBE ,,BEZ DLAKE NA JEZIKU“

Samostalne umetnice Marijana Lacalandre i Anđela Pavlović održale su izložbu ,,Bez dlake na jeziku“ u prostoru studija B1 Media. Ideja je pomeranje  fokusa  sa društvene norme koja zahteva/opravdava depilaciju na otvorenu komunikaciju- pre svega hrabra komunikacija sa sobom, a potom direktna u obraćanju društvu koje svi mi činimo.

Foto: Promo

Kao što možete videti, radovi su kreirani kombinacijom iskorišćenih traka sa depilacije, hamer papira i ,,alla prima“ tehnike direktnog crtanja akrilnim bojama.

Foto: Promo

Izlozba je organizovana kroz tri prostorije, gde u prvoj izražavate svoj stav o depilaciji. Ispred pozadine postavljena je ručno sašivena haljina od traka za depilaciju. Susedna prostorija karakteristična je prema neiskorišćenim trakama za depilaciju na kojima su posetioci  odgovarali na pitanje ,,ŠTA TEBE TARGETUJE?“

Nekima čudno, možda čak i neprijatno, ali zasigurno tema za razmišljanje.

JAČINA ŽENSKOG POLNOG ORGANA- slika ispred ogledala

Poslednji kutak predstavlja jačinu ženskog polnog organa sa ili bez dlaka. Na ogledalu je nacrtana vulva sa dlakama, tako da  fotografisanjem u ogledalu svako je imao priliku da pogleda kako mu pristaje sinonim ,,jačine prirode“.

Neko smatra da je uklanjanje dlaka jedan vid lične higije koji je samim tim neizostavan, dok nam ove dve dame poručuju da je mnogo bitnija čistina naših srca i govora.