PET TAJNI USPEŠNE VEZE

Pravila poznatog motivacionog govornika Tonija Robinsa pomoći će vam da imate uspešnu i zdravu ljubavnu vezu. 

Foto: Pixabay
  1. Ne ispravljajte svog partnera/partnerku.

Prvo i najteže. Umesto da ga ispravljate i odmah iznervirate, objasnite mu mirnim tonom kako biste lako promenili postojeće stanje. Što ne znači da idete u drugu krajnost i preko svakog ponašanja prelazite.

2. Nikada ne upoređujte vaš odnos sa drugim parovima

Drugo i ne tako teško, ako se ,,uigrate“. Ako stalno vaš odnos poredite sa drugima, bićete nezadovoljni i nesrećni. Na bavite se ni poznatim parovima koji takođe verovatno imaju neki problem, ali ne dozvoljavaju da javnost to vidi.

3. Odlučite da je važnije da volite nego da budete u pravu

Nekada morate da popustite. Učite kako na ,,fin“ način da rešite konflikt, na primer ,,Ja te volim, ali sada možda nisi u pravu“, za sve što govorite morate imati jasno objašnjenje. Razmislite kao neko ko stoji sa strane i posmatra, da li ste zaista vi u pravu ili ste samo dobar sudija za vaše postupke?

4. Cenite, hvalite  divne, fantastične i jedinstvene postupke partnera

Da biste napredovali i u vezi i kao osoba, nekada je potrebno da vas osoba do koje vam je stalo pohvali. Nekada se i žene osećaju nesigurno, zato im je potrebna pohvala, ali istinska, ne ono što bi se reklo ,,da je otarasite“. Takođe, dame, verujte u svog partnera i to mu recite. Izgovorite ,,ti to možeš, najbolji si i bićeš najbolji u svemu što zamisliš“.

5. Nikada ne pretite prekidom veze

Veza gde jedan ili oba partnera u svakoj svađi, raspravi prete raskidom, nije ni zdrava, a ne ide ni ka uspešnoj vezi. Neki na taj način stvaraju novo ,,uzbuđenje“ u vezi, ali morate znati da ovakvo ponašanje vodi ka neravnoteži moći – a zdrava pravila odnosa su poštovanje i jednakost.