„SAME STE KRIVE AKO STE SILOVANE“ Sramotno ponašanje bahatog Jovanovića: Poznati jutjuber slao preteće porukama devojkama koje su ga javno osudile! (VIDEO)

Jutjuber Nikola Jovanović poznatiji pod pseudonimom Nixa Zuzu, u jednoj emisiji rekao je da su žene same krive ako su žrtve silovanja.

U pomenutoj emisiji, voditeljke su prekinule razgovor i napustile studio, a nakon niza reakcija na društvenim mrežama, Jovanović je slao preteće poruke ženama koje su se usudile da javno kritikuju njegov stav.

Nixa ZiZu-Fptp:Printscreen/Instagram

Jedna od njih je i Marija Radović, koja je javno osudila Jovanovića i stavove iznete u gostovanju, da bi posle dobila glasovnu poruku od jutjubera, koji ju je pitao „jesi li ti bolesna ili šuntava?“.

„Mi kao influenseri koji se zalažemo protiv sajber kriminala i nasilja treba da se suprostavimo ovakvim pojavama“, rekla je Radović za TV Prva.

Dodala je da nije dobijala druge poruke od njega ali da su joj se javljale njene pratiteljke koje su joj rekle da im je Jovanović pretio „da će ih polomiti i da će ih ošišati na ćelavo“.

Jovana Popović, jedna od voditeljki koje su napustile emisiju nakon navoda Nikole Jovanovića, ističe da „ne“ uvek znači „ne“, a ne kako je jutjuber naveo, da je „ne“ ponekad i „da“.

Rekla je da nisu imale drugu opciju nego da napuste emisiju nakon što su pokušavale da se izbore sa njim.

to: instagramprintscreen

Marina Kotevski Mandić, PR produkcije programa na kom se sporo gostovanje emitovalo, kaže da je Jovanović pozvan da govori o fitnesu i da on na svoju ruku preusmerio razgovor na drugu stranu.

„Treba biti hrabar da se istupi na način na koje su to učinile njih dve. I verbalno nasilje je nasilje“, rekla je Kotevski Mandić za „Jutro“ TV Prva.

Jana Šarić, sociološkinja, rekla je da Jovanović ne shvata ozbiljnost situacije.

„Jasno se vidi i u emisiji da ne poštuje nijednu ženu na ovom svetu kada tako priča. Da ne pričamo o devojkama koje imaju iskustvo nasilja i to slušaju, i dečaci koji usvajaju te norme“, rekla je Šarić.

Kada se stvori ovakva atmosfera, svaka osoba dobije platformu da primnjuje razne vrste nasilja. Njegovu platformu prate mladi, na društvnim mrežama je ista realnost kojoj svi mi pripadamo, smatra ona.

Kaže da ne treba nikada relativizovati nasilje i tolerisati kada se to čini, i ističe da ovo nije pitanje kućnog vaspitanja, nego je ovo društvena atmosfera.

„Ovo je bilo verbalno nasilje koje relativizuje druge vidove nasilja“, kaže Šarić.

Važno je prijaviti nasilje, ističe Kotevski Mandić, kao i verbalno nasilje a Šarić kaže da treba dopustili žrtvama da učine to kada same žrtve budu spremne za takav čin.

Jovanović je pozvan da učestvuje u emisiji TV Prve ali je odbio da gostuje ovog jutra.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar