ŠOK: Aca Lukas razmatra učešće na sledećoj Evroviziji, a ovo su svi detalji planiranog spektakla!

Ideja je potekla na društvenim mrežama i kada je video da ga pominju kao evrovizijskog učesnika, Aca se prvo nasmejao, ali ubrzo je dobio i želju da se oproba i u ovome!

Iako se Evrovizija tek završila, strasti oko dešavanja na finalnoj večeri ovog muzičkog takmičenja se ne smiruju. Komentari na račun plasmana grupe „Harikejn“ se nižu jedan za drugim, u njima preovladava nezadovoljstvo i kritički stav prema stručnom žiriju gotovo svih zemalja učesnica i njihovom glasanju, a usput se aktualizovalo i pitanje ko će Srbiju predstavljati sledeće godine u Italiji?

Kako ekskluzivno saznajemo, to bi ni manje ni više mogao da bude proslavljeni pevač pop-folk muzike i velika zvezda Aca Lukas.

Folker i njegov tim pomno su pratili dešavanja u Roterdamu na 65. Evroviziji, a kada su videli da je ideja da Lukas bude predstavnik, koja je rođena na društvenim mrežama, odlično prihvaćena od strane korisnika istih ozbiljno su se bacili na razmišljanje o ovom projektu.

– Kada je video muzički stil ovogodišnje pobedničke pesme koju je izvela italijanska grupa „Maneskin“, Aca je odmah rekao da bi on mogao da ponudi još bolji fazon. On se proslavio kao pevač folk muzike, ali svi znaju da je on prvenstveno roker i da je s tim žanrom zakoračio u šou-biznis – govori izvor blizak pevaču.

Korisnici društvenih mreža su odmah nakon proglašenja počeli na svojim nalozima da se pitaju ko bi mogao da bude dostojni predstavnik Srbije na sledećoj Evroviziji, a mnogo njih je kao odgovor napisalo baš Lukasovo ime.

– Kada je video da ga pominju kao evrovizijskog učesnika, Aca se u prvi mah nasmejao, ali ubrzo je dobio i realnu želju da se oproba i u ovome – dodaje izvor.

Aca Lukas je poznat kao neko ko oštro i iskreno komentariše dešavanja na šou-biznis sceni, ali se o Evroviziji ove godine nije preterano izjašnjavao. Poznato je da je svoju karijeru uvek gradio snimajući dobre i kvalitetne pesme u prepoznatljivom maniru, insistirajući na velikim koncertima na kojima je dokazivao svoju estradnu moć. Izvor dodaje da bi nastup na Evroviziji mogao da bude korak dalje u njegovoj karijeri, ako ne i neka vrsta krune.

– Lukasa do sada nisu preterano interesovali ovakvi spektakli, ali sada je zaista dobio veliku i realnu želju da baš na ovakvoj smotri pokaže koliko može i šta sve zna. Posebno je zainteresovan da otpeva pesmu u rok maniru sa tvrđim zvukom i aranžmanom jer je takve muzike željan godinama unazad – završava izvor blizak Aci.

Potrebno je još malo strpljenja da saznamo da li će Lukas da ide u Italiju, a imajući u vidu da je vođa njegovog tima najuspešniji menadžer u regionu Saša Mirković, koji je Evroviziju sa Marijom Šerifović 2008. godine pokorio Evropu i doveo ovo prestižno takmičenje u Srbiju, uspeh će biti neizostavan.

Nikada nije bio učesnik Beovizije

Aca Lukas se nikada do sada nije prijavljivao za učešće na domaćem izboru za pesmu Evrovizije. Beovizija nije bila festival koji je njega interesovao. S druge strane, interesantno je da je dosad samo jednom kao takmičar učestvovao na drugom Grand festivalu 2008, kada je sa pesmom „Upali svetlo“ i osvojio prvo mesto.

Mirković hoće sa Lukasom u Evropu

Kritikujući stručnost Olje Kovačević i koncept ovogodišnjih predstavnica, Saša Mirković je na svom Instagram profilu, između ostalog, napisao da će kao vođa tima ići na Evroviziju kada i ako on to poželi, a kao pevača sa kojim bi osvojio Evropu naveo je baš Lukasa.

– Kad budem opet rešio da pobedim, eto me sa nekom novom Marijom ili starim Acom Lukasom da objasnimo raznim Oljama da nisu bitni novci, nego želja da se pobedi za svoju zemlju uz znanje i umeće bez ikakvih ličnih interesa – napisao je menadžer.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar