ŠTA IZBOR NAKITA GOVORI O VAŠEM KARAKTERU?

Vaš izbor odeće, frizure, šminke, ali i nakita odaju mnogo toga o vama, a istraživači tvrde da se u prvih petnaestak sekundi formira  mišljenje na osnovu prvog utiska o nekom. Nakit je idealno sredstvo da privučete pažnju, ali isto tako i moćno da sa određenih nedostataka odvrati pogled i usmeri ga na drugu stranu. Takođe, ako ste neko ko nema naviku da nosi bilo kakav nakit, i to ukazuje na neke vaše karakteristike.

Foto: Pixabay

Biseri

Ako je ovo vaš izbor, onda ste tradicionalni, ponekad i konzervativni, ali svakako volite klasične stvari. Viđene su najčešće na damama  koje vole retro stil, koji je nekad išao uz filmske dive. Zbog toga ih smatraju otmenim i sofisticiranim.

Foto: Pixabay

Izbor ogrlice

Ako ste osoba koja najčešće bira plave priveske, vi ste srećna osoba, kojoj je sudbina sklona. Sa druge strane, ogrlica sa spojenim srcima sugeriše da ste osoba sa velikom mentalnom snagom, ali takođe ste i naivni, dok odabir srebrnog luka ukazuje da ste izuzetno ženstveni.

Ako ste osoba koja preferira upadljiv nakit, što znači velike komade nakita, jakih boja, smatraće vas samouverenim i rođenim lideri. Najčešće volite da budete u centru pažnje i ne razmatrate  mišljenje drugih. Staložene, stidljive osobe biraće nakit koji nije upadljiv kako ih ne bi drugi ljudi ocenjivali.

Važno pravilo:  nakit se bira prema odevnoj kombinaciji, mada je izbor moguće napraviti i prema boji kose. Najbolji izbor za plavuše i osobe svetle puti je nakit boje zlata, dok srebro i platina više pristaju crvenokosama i brinetama. Plavuše treba da nose roze, providno, staklasto poludrago gamenje poput kalcita ili mesečevog kamena, čime se naglašava njihova senzualnost. Tamnokosima više pristaju hematit, oniks ili ametist, koji se vezujuju za žustrije karaktere.