IVA GRGURIĆ ISKRENO O DIJETI KOJU PRATI: ,, SMRŠALA SAM 12 KILOGRAMA, KOŽA MI JE SJAJNIJA, A CIKLUS REDOVNIJI“

Zgodna dama iz Hrvatske Iva Grgurić otvoreno razgovara i o škakljivim temama za mnoge devojke i žene. Gubitak kilograma nekome je ,,bolna tačka“, ali pobednica poznatog rijalitija direktno odgovara na pitanja. Ivin plan mršavljenja zahteva disciplinu, ali rezultati očigledno ne izostaju.

Foto: Printscreen/Instagram

Iva svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje fotografije na kojima besprekorno izgleda, stoga njene pratioce zanima tajna savršenog tela.

-Pošto jedem tek u 20h, do tada isključivo pijem limunadu bez šećera i to rano ujutru, i u to dodam i himalajsku so. Nakon toga, tokom dana nastavljam da pijem  limunadu i espreso. Iako imam jedan obrok dnevno, trudim se da konzumiram zdrave namirnice. To podrazumeva salate, na primer kupus, mešana salata sa avokadom, pirinač, meso… Uglavnom zdravo, mada praćenjem ove ishrane možete sebi priuštiti nezdravu ishranu s obzirom na to da jedete jednom dnevno. Naravno i ja nekad pojedem picu, testo, ali ne često. Jedem koliko mogu i ne merim koliko sam kalorija unela, nema potrebe da tako rigorozno pazite i za taj jedan obrok- kaže Iva.

Foto: Printscreen/Instagram

Poznate ličnosti često trpe negativne komentare. Zato nam je Iva ispričala da li ovaj oblik autofagije utiče na bilo koji način na njeno zdravstveno stanje.

-Jedna od promena koju sam primetila je brz gubitak kilograma, za 2 meseca smršala sam 12 kilograma. Energičnija sam, ciklus mi je redovan, a koža lepša, nemam problema sa znojenjem kao ranije, uglavnom se mnogo bolje osećam i nemam nus pojave kaže popularna dama.

Neki stručnjaci smatraju da smanjenjem unesenih kalorija mršavljenje stagnitra, jer telo više nije u deficitu već se adaptiralo na novopostavljenu kalorijsku ,,granicu“. Ipak, Iva i dalje primećuje rezultate.

-Na dijeti sam skoro 3 meseca i gubitak kilograma ne stegnira, te trenutno imam 57 kilograma. Tome doprinosi i treniranje, ali želim da naglasim da je  način ishrane 95%. Što znači da morate promeniti način ishrane i konzumirati zdrave namirnice, dok je treniranje 5%.  Ako ne možete da izdržite ovaj način autofagije, postoje i drugi tipovi, na primer  jedete 8h u danu, sa pauzama. Naravno, ni takva ,,dijeta“ ne znači da bi trebalo da jedete na svakih sat vremena. Jedite kvalitetnije i pazite šta jedite. Takođe, svakog koga zanima kako se ja hranim, bez ustručavanja me može kontaktirati na Instagramu- iskrena je Iva.