ODLUČENO JE: EVO KO SU PRVI FINALISTI NA EVROVIZIJI 2022. GODINE

Redosled kojim su proglašeni prvi finalisti takmičenja „Pesma Evrovizije“ ne govori ništa o broju glasova koji su dobili!

Foto: Printscreen/YouTube

Poznati su takmičari Evrovizije 2022. koji su se plasirali u finale nakon prvog polufinala! U Torinu, u Italiji sa uspehom su se predstavili svi veliki favoriti – Ukrajina, Grčka i Holandija. Drugo polufinale biće održano 12. maja, a tada će nastupiti i predstavnica Srbije – Konstrakta, sa pesmom „In Corpore Sano“. Finale je zakazano za 14. maj, a tada će biti i poznato i kako su sve zemlje glasale nakon polufinala.

Podsetimo, svaka zemlja dobija dva seta bodova – jedan set od 1 do 12, sa izuzetkom broja 11 dodeljuje svaki nacionalni žiri, a o drugom odlučuje televizijska publika svojim glasovima.

U finale su, nakon prvog polufinala, ušle Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugalija, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija. Zemlje iz regiona – Hrvatska i Slovenija  – nisu se plasirale. Da podsetimo, redosled kojim su proglašeni prvi finalisti takmičenja ne govori ništa o broju glasova koji su dobili!

Srbija nije imala pravo da glasa u prvom polufinalu, imaće ga tek 12. maja, kad očekujemo i Konstraktu, koja nastupa pod brojem 3.

Izvor: Lepa&Srećna