Spremite se! Pevači zakazali prve nastupe, Aca Lukas planira čak i veliku turneju! Nekima cena pala i za 50 odsto!

Da posle kiše dođe sunce, već bi moglo da počne da važi za estradu, a menadžeri naših najvećih zvezda otkrivaju gde će se i kad njihovi saradnici uskoro pojaviti na bini. Takođe, saznali smo i koliko iznose njihovi honorari posle duge pauze na kojoj su bili…

Pevači, posle više od godinu i po, otkako su na prinudnoj pauzi zbog pandemije koronavirusa, konačno zakazuju prve nastupe, a publika može da se spremi za spektakl već za petnaestak dana, odnosno krajem maja i početkom juna, kada će se pojaviti na bini.

Epidemiološka situacija, ukoliko nastavi da ide nabolje, dozvoliće i da se malo opustimo, a tome se najviše raduju upravo pevači, tvrde naši sagovornici. Tako se svi nadaju da će “korona žurke” postati prošlost, da će svi nesmetano raditi ne samo u Srbiji, već i širom regiona, gde su, takođe, zakazali nastupe. Takođe, vodi se velika bitka oko visine honorara posle korone, koji se, kako smo saznali od izvora bliskih pevačima, sada kreću od 3.000 pa do 7.000 evra.

Menadžer Marko Maksimović radi sa Sašom Matićem, Milicom Todorović, Milicom Pavlović, OK bendom i Marinom Visković, a za 24sedam je rekao da je dosta termina za nastupe rezervisano u narednom periodu. Kraj maja i početak juna trebalo bi da znače i otvaranje sezone za estradu, a kako se situacija odvija u vezi s cenovnicima, objasnio je menadžer popularan u sferi muzike.

–  Zakazani su brojni nastupi skoro svim mojim pevačima, ali je i dalje sve pod znakom pitanja. Ukoliko se situacija u narednim danima dodatno stabilizuje, oni će imati sve što je dogovoreno. Saša je imao i prošlog leta desetine zakazanih nastupa, pa i u septembru, ali je na kraju zbog epidemiološke situacije sve otkazano. Oni se svakako nadaju da će konačno početi da rade, a nastupi su zakazani u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini… Gotovo u čitavom regionu – objašnjava Maksimović.

Na pitanje da li su cene tezgi pale, on je odgovorio da jeste došlo do izvesnih “natezanja” sa ugostiteljima, ali i da cena zavisi od toga o kojem pevaču je reč.

– Ljudi traže da cena nastupa pevača bude nešto manja, ali sve zavisi od toga koliko je ko jak. Velikom pevaču sigurno neće pasti cena, međutim, oni sa osrednjom popularnošću trenutno se bore – zaključuje Marko, i dodaje da Matić neće imati problem da zadrži honorar koji je ima pre pandemije kovida 19.

Pevačica Katarina Grujić kaže za naš portal da je srećna što će početi da radi i konačno zapevati svojoj publici, a brojni nastupi koji su joj zakazani, uglavnom su van Srbije.

– Dosta poziva je bilo zbog zakazivanja nastupa, što na Crnogorskom primorju, što u Bosni, ali i kod nas. Vrlo rado sam se odazvala, jer više od godinu dana ne radimo. Mnogo mi nedostaju moja publika, muzika, bina, sve! Pregovori su u toku, samo čekamo zeleno svetlo Kriznog štaba. Što se tiče honorara, naravno da ću korigovati cenu, jer razumem naše ugostitelje, gazde. I oni su bili u problemu kao i mi. Dok se ne normalizuje situacija, pomagaćemo se međusobno koliko možemo – istakla je Kaća, i dodala da zasada ima tačne datume samo za Crnu Goru, koji se odnose na celo leto.

Velika muzička zvezda Aca Lukas početkom godine izdao je album “Uspavanka za ozbiljne bebe“, ali to nije jedini razlog zbog kog planira veliku turneju na stadionima širom Srbije, koju će započeti krajem juna. Njegov menadžer Saša Mirković izneo je plan rada u razgovoru za 24sedam, ali i istakao da je pojedinim pevačima savetovao da spuste cenu nastupa, i to za čak 50 odsto.

– Sa Lukasom planiramo veliku turneju u Srbiji i već pregovaramo sa nekoliko stadiona, pa ćemo da vidimo koliko ćemo imati snage da izdržimo (smeh) – naglasio je Mirković, aludirajući na to da kad Lukas počne da radi, neće stati.

– Jagma je za njim, ko zejtin i kafa u vreme nestašice! Imaće i snimanje serije, koja će nam oduzeti dosta vremena, pa će biti zauzet. To je razlog što smo se opredelili za turneju. On je jedan od retkih koji može da napuni stadion, a ljudima je posle svega što nas je snašlo i ove uspešne borbe sa koronom laknulo što će moći da prisustvuju pravom spektaklu. “Megaton” je spreman s našom najvećom binom i jedinim ozvučenjem u jugoistočnoj Evropi najvišeg kvaliteta zvuka, na kojoj je i Andrea Bočeli radio – tvrdi Saša, i otkriva da će se prvi Lukasov nastup u okviru turneje dogoditi na stadionu u Novom Pazaru, 27. ili 28. juna. Jasno je da će Aca zadržati honorar koji je imao i pre krize, a njegov menadžer, koji posluje s mnogima sa estrade, poručuje da je pojedince savetovao da smanje cenu.

– Sve kolege koje su nižeg ranga, koje nisu poput Cece ili Lukasa, savetovao sam da bi trebalo da spuste cene jer će pevati češće. I ugostitelji su bili u problemu, treba da postoji solidarnost. Pevačima “Hype produkcije” sam rekao da treba da za 50 odsto spuste cene. Bilo im je puno, ali je svakako više nego što su imali u prethodnih nekoliko meseci. Takođe, tako će više nastupa u diskotekama zakazati – zaključuje Mirković.

Milan Topalović Topalko u nedavnom razgovoru za naš portal rekao je da je zakazao pet nastupa, koje će održati krajem maja i početkom juna. Takođe, Dženan Lončarević ima zakazan nastup u jednom beogradskom klubu u Beogradu, a svi se nadaju da će ovog puta zaista stati pred publiku, koja ih željno iščekuje.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar