ŠTA DRUGI PIŠU O NAMA (VIDEO)

Posle emitovanja jučerašnje emisije, na Hype televiziji, u kojoj je gost bio Nixa ZiZu, svi mediji su preneli njegove skandalozne izjave i uvrede na račun ženskog roda.

Isto tako bilo je puno komentara na reakcije naših voditeljki.

Priča je odjeknula kao bomba, a neke od tekstova vam prenosimo u celosti.

Portal Mondo je objavio:

Ostavile ga samog da odjavi emisiju.

Poznati jutjuber Nikola Jovanović, prepoznatljiviji kako  gostovaoNixa ZiZu, je u emisiji na televiziji Hype, gde su ga ugostile voditeljke Milica Vukliš i Jovana Andrejić.

Tema koje su se dotakli je bilo i zlostavljanje, kao i maltretiranje žena, a voditeljke su bile vidno izrevoltirane njegovim omalovažavanjem ženskog pola. Milica i Jovana nisu mogle da slušaju jutjuberovo vređanje i ponižavanje žena, te su vidno iznervirane napustile studio. 

Voditeljka Milica Vukliš je jutjuberu rekla da kada žena kaže „ne“, to bi trebalo da se poštuje na šta je on odgovorio:

Tu nema ne. Treba da znaš da si slabiji pol. Šalješ gole slike muškarcu i dođeš kod njega gola kući uveče i ako mu kažeš tu ‘ne’ to je mnogo veliki problem, razumeš? Treba da znaš šta radiš i kod koga ideš, moraš da znaš da si slabiji pol„, rekao je jutjuber i poručio da to što njemu priča zadrži za sebe, jer neko može da je izbaci kroz prozor.

Ti treba muškarcu da kažeš jeste sve si ti u pravu„, rekao je Nixa, nakon čega se voditeljka iznervirala i napustila studio.

Nixa ZiZu- Foto: Printscreen YT

„Ako idete kod nekoga u stan znate šta treba da radite“, dodao je on, a zatim je studio napustila i druga voditeljka i poručila mu da može sam da odjavi emisiju.

Nakon emisije na svom Instagramu oglasila se i voditeljka Milica Vukliš:

Kao voditelj i novinar možda nemate kontrolu nad onim što će sagovornik izgovoriti u emisiji, ali i te kako svojim stavom možete stati na put odronu mozga i nedostatku etičnosti, kao i salvi gluposti i sramote koju je Nixa Zizu izneo u današnjoj emisiji“.

Pogledajte trenutak kada su voditeljke napustile studio!

A i portal NOIZZ se takođe zgrozio na dešavanje, pa objavio sledeći tekst:

Jutjuber Nikola Jovanović, poznatiji kao Nixa Zizu, gostovao je u emisiji na televiziji Hype, gde je sa voditeljkama Milicom Vukliš i Jovanom Andrejić komentarisao teme zlostavljanja i maltretiranja žena, pa počeo da ih omalovažava izgovarajući gnusne uvrede.

Voditeljka je jutjuberu pokušala da ukaže na to da bi ženino „ne“ trebalo muškarcu da bude jasan i dovoljan signal da ona ne želi ništa sa njim, ali se Nikola nije složio zastupajući jeziv stav koji je zapravo najproblematičniji kod nas u društvu i zbog kojeg žrtva i postaje žrtva.

„Tu nema ne. Treba da znaš da si slabiji pol. Šalješ gole slike muškarcu i dođeš kod njega gola kući uveče i ako mu kažeš tu „ne“ to je mnogo veliki problem, razumeš? Treba da znaš šta radiš i kod koga ideš, moraš da znaš da si slabiji pol“, rekao je jutjuber i dodao da to što njemu priča zadrži za sebe, jer neko može da je izbaci kroz prozor u suprotnom.

Posle ovih sramnih reči je krenuo da zastupa stav da bi žena trebalo da se ponaša submisivno u odnosu sa muškarcem, pa je izneo tvrdnju da žena nema pravo na mišljenje koje se razlikuje od onog koji ima muškarac.

„Ti treba muškarcu da kažeš jeste, sve si ti u pravu“, rekao je Nixa, a voditeljke su iznervirane napustile studio.

„Ako idete kod nekoga u stan, znate šta treba da radite“, zaključio je, posle čega je emisija prekinuta.

Upravo muškarci sa ovakvim razmišljanjima čine da se žene kod nas u društvu osećaju nesigurno i nasilnici često na baš ovakav način opravdavaju svoje zločine. Zaostala patrijarhalna shvatanja u Srbiji moraju da se iskorene jer su evidentno podloga za omalovažavanje žena isključivo na osnovu toga što su ženskog pola. Krajnje je vreme da shvatimo da ćemo isključivo međusobnim poštovanjem izgraditi sigurno društvo zasnovano na temeljima normalnih i poželjnih vrednosti.

Nedopustivo je da javne ličnosti istupaju u medijima izgovarajući rečenice kakve je voditeljkama upućivao Nixa Zizu, a ovaj slučaj bi trebalo da nam služi kao podsetnik na sve ono što nikad sebi ne bi trebalo da dozvolimo – agresiju, nepoštovanje i netoleranciju.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar