UŠTEDI NOVAC I SAMA NAPRAVI PILING ZA TELO KOD KUĆE

U proseku piling u drogerijama košta oko 500rsd, i to ako birate najjeftniji. Ako želite  bolji brend, mada odnos cene i kvaliteta nije uvek merodavan, piling će biti skuplji. Da li redovno koristite piling ili preskačete ovaj oblik nege? Pratite sledeće savete i naučićete kako da postignete isti efekat na koži kao prilikom korišćenja pilinga iz drogerija, a da uz sve to uštedite novac.

Foto: Pixabay

Zašto morate koristiti piling za telo?

Koža je naš najveći organ i predstavlja omotač tela koji je u neposrednom kontaktu sa spoljašnjom sredinom. Štiti telo od mehaničkih povreda, štetnih UV zračenja i patogenih organizama, to znači da je koža prva  liniju odbrane od bakterija i virusa. Da biste joj povratili sjaj, elastičnost i uklonili mrtve ćelije  potrebno je da koristite pilinig 1-2 puta nedeljno maksimalno.

PILING ZA LICE OD MEDA, ZELENOG ČAJA I ŠEĆERA

Stavite 1 kašiku skuvanog i ohlađenog zelenog čaja u činiju i tome dodajte 1 kašiku šećera i 1 kašiku meda, a zatim promešajte. Ta smesa verovatno će biti retka ali to zavisi dosta i od gustine meda. Da biste dobili smesu koja je dovoljno gusta da liči na pastu, dodajete još šećera.

Potom na oprano lice nanesite ovu masku. Kružnim pokretima uklanjajte mrtve ćelije sa lica.

Med je idealan ako imate masnu kožu i problem sa začepljenim porama.

PILING OD KAFE I MLEKA

Kafa osim što je jedan od najpopularnijih napitaka, ima pozitivan uticaj na smanjenje šanse za bolesti kostiju i zglobova, ubrzava naš metabolizam, ima anti age efekat, smanjuje šansu za cirozu jetre…

Potrebni sastojci su: 1 kašika domaće ili instant kafe i ½ -1 kašika mleka.

Foto: Pixabay

Od navedenih sastojaka napraviti smesu koja treba da odstoji 3-5 minuta. Nakon toga nanesite je na čisto lice i ostaviti da deluje 15-20 minuta.  Masku skidate vodom  blago masirajući lice. Postupak možete ponaviti 2-3 puta nedeljno.

PILING OD SMEĐEG ŠEĆERA

Potrebno je: 1/2 šoljice smeđeg šećera, 1/2 šoljice ulja po izboru, poput kokosa, jojobe, masline, badema ili grejpa i esencijalna ulja koja nisu obavezna.

Uputstvo za pripremu:

Pomešajte smeđ šećer i ulje u posudi za mešanje dok se sve ne sjedini. Dodajte po potrebi još šećera ili ulja da biste postigli pravu konzistenciju. Po želji sipajte jednu ili dve kapi svog omiljenog esencijalnog ulja i umešaj ga u smesu.

Smeđ šećer na koži je nežan, što ga čini idealnim sastojkom za osetljivu kožu. Poznato je da rastopljen šećer može učiniti kožu lepljivom, zato kada završite sa pilingom, dobro operite kožu.

Pilingom eliminišemo sloj mrtvih ćelija, odnosno sprečavamo njihovo nagomilavanje na površini i ,,koža diše“. Ukoliko se redovno i pravilno radi, piling čisti, hidrira i daje koži svežiji izgled, čineći je mekšom i glatkom.