ISTRAŽUJEMO: ZAŠTO ŽENE VARAJU MUŽEVE? Loš intimni život uvod u preljubu!

Ako nemate razumevanje za svoju bolju polovinu, lenji ste ili škrti, možda je vaša draga sa nekim drugim. Treći najčešći prigovor je da ste loši u krevetu.


Telo vreteno

Čak 73 odsto ispitanica je reklo da su prevarile svog partnera zato što im je njegov karakter išao na živce ili, pak, njihovo ponašanje. Glavni prigovor žena, koji je imalo njih 19 odsto, bio je taj da njihovi partneri nemaju smisla za humor. Drugi po učestalosti prigovor, koji je iznelo njih 16 posto, bio je da partner nema dovoljno razumevanja, a treći najčešći prigovor bio je da je loš u krevetu, za šta se izjasnilo 14 odsto ispitanica.

Istraživanje je pokazalo da je telo ono što žene najviše privlači kod muškarca kojeg biraju, dok je druga najprivlačnija stavka novac. Osim toga, znimljivo je da je više od polovine ispitanica izjavilo da bi rado prevarile partnera s nekim poznatim sportistom. Među najpoželjnijim za preljubu bili su fudbaleri, zatim plivači…

Dogovor kuću gradi

– Kada neko vara svog partnera to više govori o onome ko vara, nego o osobi čije je poverenje izigrano. Jer, pretpostavlja se da je partner i na početku veze bio takav kakav jeste i da smo ga uprkos tome izabrali. Ako se pak desilo da se u međuvremenu promenio, treba jasno da kažemo šta nam smeta, a na njemu je da to koriguje, ako želi. U slučaju da ne želi (a na to ima pravo), ostaje nam da ga prihvatimo i ne žalimo se više ili tražimo dalje – objašnjava klinički psiholog Danica Stojadinović.

Ako prolazite kroz krizu, porazgovarajte sa partnerom

Pravi razlozi zbog kojih se neko odlučuje za preljubu, odnosno pokušava da na taj način “reši” bračne probleme su raznoliki, ali je najčešće u pitanju manjak samopouzdanja, nedovljno ljubavi prema sebi ili, recimo,  životna kriza kroz koju prolazi.

– Kriza ne mora nužno da znači nešto loše, možda osoba sazreva kao ličnost, ali je pogrešan način da to razreši. Komunikacija sa partnerom je jedini način da se dođe do zajedničkog rešenja  – kaže psiholog.

Prema rečima naše sagovornice iznenađujuće veliki broj žena u Srbiji trpi nezadovoljstvo u spavaćoj sobi.

– Žene o tome nerado govore, a i kada progovore ispostavlja se da im nije toliko bitno šta se dešava između čaršafa, više frustracija im stvaraju finansije i loša materijalna situacija, te je to daleko češći povod za svađu – tvrdi Stojadinović.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar