PUTOVANJE SA „AVIONDŽIJAMA“: Snima se prvi domaći sitkom o dogodovštinama pilota i stjuardesa, autora Saše Al-Hameda

Na seriju „Aviondžije“ i njeno „poletanje“ čekalo se od 2018, ali se nedavno uspešno vinula pred kamere i očekuje se da uskoro „sleti“ na male ekrane. Pilot epizoda prvog domaćeg sitkoma o dogodovštinama avionske posade završena je pre skoro tri godine, a snimanje serije je počelo u aprilu u studiju „Vižn tima“ u Beogradu.

Poslednja klapa planirana je krajem juna. Autor serije je Saša Al-Hamed, scenario potpisuju Tatjana Ilić, Milena Depolo i Milica Konstantinović, a režiju Aleksandar Savić i Dušan Popović. U produkciji serije učestvuju „Telekom Srbija“ i „Hajp prodakšn“, a direktor ove kuće, poznati producent i najuspešniji estradni menadžer u regionu Saša Mirković, najavljuje seriju „Aviondžije„, od 1. oktobra, na kanalu Superstar TV.

– Prva sezona imaće 48 epizoda i uveren sam da će biti i nastavka, jer je serija opuštajuća, pomalo edukativna, bez vulgarnosti i neopterećena svakodnevicom. Muziku i songove komponuju Leontina i Vladimir Grajić. Posada i putnici se stalno šale. Siguran sam da će ovaj zdrav humor pridobiti gledaoce i kod nas i u regionu – ističe Mirković.

– Postavili smo u studiju ceo boing 737. Volim u šali da kažem da je to prvi avion za putnički saobraćaj napravljen u Srbiji. Bilo nam je potrebno četiri meseca da kupimo delove starih aviona, od kokpita preko sedišta koja smo tapacirali, do sijalica, i prilagodimo ih potrebama snimanja. Kada uđete unutra, imate osećaj kao da ste u pravom avionu.

Ideja za seriju potekla je od Saše Al-Hameda, koji se produkcijom bavi 25 godina, a išao je u vazduhoplovnu školu „Petar Drapšin“.

Srđan Gojković Gile i Kija Kockar / Foto Promo/Instagram

– Serija se iznedrila iz priča mojih prijatelja koji se bave vazduhoplovstvom i rade u našim i svetskim avio-kompanijama. Najveći deo njihovih doživljaja potiče iz sedamdesetih i osamdesetih, to jest, iz vremena pre 11. septembra 2001, jer su posle tog datuma pooštrene mere. Iako su priče iz prošlih decenija, radnja serije je smeštena u sadašnje vreme – objašnjava nam Saša Al-Hamed.

Izvor: „Večernje novosto“

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar