OVO MORATE PROBATI- TOP 3 NAPITKA KOJA RASHLAĐUJU

Rashladite se ovim domaćim napicima jednostavnim za pravljenje koji regulišu telesnu temperaturu i čiste nakupljene toksine iz organizma.

Foto: Pixabay

Voda sa krastavcem i mentolom

Krastavac obiluje vodom koja osim što rashlađuje čisti i telo od toksina. Osim dobrog ukusa, listići mente aromatizovaće običnu vodu i ispustiti svojstva hlađenja.

Pripremite 1 l hladne vode, jedan sveži krastavac i par listića sveže mente. Krastavac isecite na kolutove, a ako  je domaći ostavite koru, dodajte ga u vodu kao i iseckane listiće mente. Da bi piće bilo vizuelno lepše listiće mente možete zamrznuti zajedno sa vodom u kalupu za led.

Foto: Pixabay

Napitak od đumbira odličan i u borbi protiv prehade!

Đumbir  zajedno sa limunom i jabukama čini idealnu kombinaciju. Pratite sledeće korake: Jednu jabuku, sok od dva limuna, 2 komada đumbira prvo ogulite i operite. Potom ih sve zajedno stavite u sokovnik, dodajte malo kurkume i veoma malo vode. Smesa bi trebalo da bude gusta ali opet da može da se popije. Ovaj  napitak je odličan u jačanju imunog sistema i  tokom prehlade.

Duet jogurta i vode

Priznaćete da ne zvuči tako primamljivo, ali je pravi klima uređaj za organizam! Ne postoji neki poseban recept, samo dodajte komadiće smrznutog ili svezeg voća i napitak je spreman!